Anguloa uniflora

ангулоа унифлора в саксия

на орхидеи те са много красиви растения с голяма декоративна стойност. Те се нуждаят от някои по-трудни грижи за извършване, но си струва, ако се направят правилно. В тази статия се фокусираме върху Anguloa uniflora. Това е една от орхидеите, които не са толкова често срещани по отношение на употребата и които са идеални за съхранение у дома. Те имат трудността да могат да ги намерят в магазините, но щом го имате, ще го предпочетете. Общото му име е люлка на Венера.

Ако искате да научите повече за Anguloa uniflora, това е вашият пост. Тук обясняваме всичко за нея.

ключови характеристики

Детайли на ангулоа унифлора

Те обикновено са растения, които обикновено са дълги. Притежавам псевдолуковица, която може да достигне 20 см дължина а понякога дори по-големи. Те имат ланцетни и наследствени листа, които също са доста дълги по размер, достигайки почти един метър. Те са покрити от плода, когато започне да расте. Отделната псевдолуковица е съставена от основа, където можем да видим до 4 листа, които я образуват.

Що се отнася до цветята му, те могат да бъдат жълти и червени или дори да имат оттенък на зелено и бяло. Това го прави по-гъвкав при комбиниране на други стайни растения. Макар и по-рядко, можем да ги имаме и на открито. Формата му е восъчна, а чашелистчето е с форма на луковица. Ако можем да го сравним с друго цвете, то изглежда по-скоро лале.

Напояване на Anguloa uniflora

Растеж на Anguloa uniflora

Тъй като тези растения имат своята естествена екосистема в планинските гори, те обикновено са свикнали с доста висок режим на валежи. Районът му на разпространение е главно във Венецуела, Еквадор и Колумбия. Защото ако го донесем в Испания, за да се грижим за тях, трябва да вземем предвид условията, които има в природата, за да можем да ги пресъздадем колкото е възможно повече. По този начин можем да имитираме растението в новата му среда без допълнителни проблеми.

Нуждите на орхидеята са доста сложни, така че няма да можете да намерите общо ръководство, което да ви помогне с всичко. Тук обаче ще се опитаме да направим един вид обобщение на най-успешните основни грижи, които можете да им полагате, за да растат възможно най-добре.

Това е растение, което трябва да има достатъчно вода, особено през времето, когато расте. В онези месеци не може да ви липсва вода по никакъв начин. Зимните месеци са по-лесни, тъй като се нуждае от по-малко поливане. Не можем обаче да оставим почвата да изсъхне напълно. Важно е да се поддържа определена степен на влажност през по-студените месеци, за да не изсъхнат корените.

Когато забележите това псевдолуковицата отново расте, това е, когато е необходимо да се полива по-често, тъй като ще започне да го развива.

Необходими грижи

Anguloa uniflora

Този вид растение е известно с високите си нужди от хранителни вещества. Те са известни като ядящи сметана и се нуждаят от много храна. Много хора хвърлят кърпата лесно с този вид, защото е много взискателен. Това е растение, което е екзотично и с голяма красота, нормално е грижите да са по-строги, ако искаме да го поддържаме в добро състояние.

От друга страна, ние също можем да съгрешим, за да прехраним нашето растение. Ако Anguloa uniflora започва да има границите на малко изгорелите листа, е, че предаваме с хранителните вещества, които даваме. Торът трябва да се внася в по-голямо количество, когато настъпят пролетните и летните месеци. През есента и зимата обаче за повече от 8 седмици е по-добре да не давате никакъв вид тор или ще го зареждаме.

Въпреки че не е точно, че работи, торът 20-10-20 може да бъде интересен, въпреки че вашите нужди могат да варират. Тъй като тези растения са израснали естествено в тропически климат и на планински възвишения, те са свикнали с по-студен климат. Оптималният диапазон може да бъде между 13 и 17 градуса за тези, които са извлечени от по-голяма надморска височина и 24-27 за тези, които са по-ниски.

По отношение на осветлението трябва да се има предвид, че в природата те растат в района на подлеса. Тоест те са свикнали да имат сянка. Ако искаме домът ни да има подобни условия на осветление, ще трябва да ги поставим на сянка. Когато дойде есента, всички широколистни дървета отделят листата си, така че в по-студените времена тя получава най-много слънчева светлина.

Среден за засаждане на орхидеята

Сортове ангулоа унифлора

За да разберете по-добре особеностите на всеки вид орхидея, е необходимо да направите някои изследвания, за да научите повече за грижите. Възможно е дори при тези индикации за орхидеите да не се грижат добре. Поради това, препоръчително е да се търси цялата възможна информация за произхода на вида за да се гарантира необходимата грижа. Подчертавам това толкова много, защото много хора хвърлят кърпата, когато са изправени пред грижите за малко по-взискателно растение. Удовлетворението от грижата за растението добре и отглеждането на здраве е доста голямо.

За да презасадите Anguloa uniflora препоръчително е да се използва почва, където може да съхранява влага, но без да се подгизна. Това растение се нуждае от известна влажност и аерация, така че водата да не се натрупва прекомерно. В природата това растение е свикнало да има обилен дъжд и да задържа възможно най-много влага, тъй като се намира на сянка под дърветата. Поради тази причина, за да можем да я презасадим, ни е необходима саксия, където да се съхранява влажността, но която има добър дренаж и аерация, за да се избегне натрупването на вода.

В случая, в който не прилагаме това правилно, ще забележим как то се заразява с плесен или друг вид гъбички. Освен това също можем да забележим силна миризма, която идва от растението, докато то гние.

Надявам се, че с тези съвети мога да ви насоча към нещо повече в грижата за Anguloa uniflora.


Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.