Съвети за отглеждане на Anguloa Uniflora - Грижа за повити бебета орхидеи

Орхидеите се срещат в почти всички региони на света. Anguloa uniflora орхидеи идват от районите на Андите около Венецуела, Колумбия и Еквадор. Често срещаните цветни имена на растението включват орхидея лале и повита бебета орхидея. Въпреки старомодните имена, растенията всъщност са кръстени на Франсиско де Ангуло, колекционер, който стана толкова запознат с различните видове, че често помагаше на ботаниците да класифицират екземпляри.

Повита бебета информация за орхидея

В рода има десет вида Ангулоа, всички от които са от Южна Америка. Грижите за повитите бебета са подобни на другите орхидеи, но разчитат на имитиране на родния регион на растението. Повечето производители откриват, че оранжерията и високата влажност са ключът към грижите за повитите бебета.

Повитите бебета орхидея е едно от най-големите растения с височина почти 2 фута (61 см). Името се отнася до появата на мъничко бебе, извити в одеяла във вътрешността на цветето. Друго име за растението, орхидея лале, се обозначава от външната страна на растението, преди то да се отвори напълно. Припокриващите се венчелистчета приличат на цвете лале.

Венчелистчетата са восъчни, кремаво оцветени и с аромат на канела. Цъфтежът е дълготраен и се представя най-добре при места с ниска осветеност. Листата са тънки и нагънати с пълнички конични псевдолуковици.

Грижа за Anguloa Uniflora

Орхидеи в Ангулоа рода живеят в гористи райони, където има ясно изразени влажни и сухи сезони. Пъстрата светлина, предоставена от родните им региони, трябва да се поддържа и в културни условия.

Тези растения също изискват топли температури и са издръжливи само в зони от 11 до 13 на Министерството на земеделието на САЩ. В повечето райони това означава, че отопляемата оранжерия е единственият начин да се поддържат оптимални условия, но солариумите и защитеният топъл интериор на дома също са опция . Влажността също е от решаващо значение за растежа Anguloa uniflora растения с големи здрави цъфтежи.

Саксии и среда за отглеждане на Ангулоа Унифлора

Условията и сайтът са само част от пъзела при добри грижи за повитите бебета. Контейнерът и средата са също толкова важни за отглеждането на здрави орхидеи.

Идеалните контейнери, според конкурентни производители, са пластмасови саксии с дренажни отвори, въпреки че някои използват глинени съдове.

Използвайте смес от кора и перлит, често с въглен или груб торф. За дренаж могат да се добавят пластмасови фъстъци.

Оплодете растенията на всеки две седмици с 30-10-10 през лятото и 10-30-20 през зимата.

Влажност и температура за грижа за Anguloa Uniflora

Според производителите на награди, повитите бебета орхидеи се нуждаят от замъгляване до пет пъти на ден при летни условия. Поливайте растения на всеки пет до седем дни през лятото и малко по-малко през зимата.

Подходящите температури са 50 градуса F. (10 C.) през зимните нощи и 65 градуса F. (18 C.) през летните вечери. Дневните температури трябва да варират не повече от 80 градуса F. (26 C.) през лятото и 65 градуса F. (18 C.) през зимата.

Тези растения може да изглеждат суетливи, но си заслужават неприятностите заради деликатния си пикантен аромат и дълготраен кремообразен цъфтеж.

Така ще помогнете за развитието на сайта, сподели с приятелите си

wave wave wave wave wave